Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Ερώτηση 46 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ για τις τραγικές ελλείψεις στα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία

Σαράντα έξι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΕΚΜ, μεταξύ αυτών και ο βουλευτής Αττικής Γιώργος Πάντζας, κατέθεσαν, προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, ερώτηση που αφορά στα Μουσικά και τα Καλλιτεχνικά Σχολεία όλης της χώρας.
Στην ερώτηση επισημαίνεται η απογοητευτική κατάσταση που υπάρχει στα Μουσικά και Καλλιτεχνικά σχολεία. Τραγικές ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό και τεράστια προβλήματα στις μετακινήσεις των μαθητών από και προς τα σχολεία έχουν σαν αποτέλεσμα να χάνονται περίπου 10.000 διδακτικές ώρες κάθε εβδομάδα από την αρχή της σχολικής χρονιάς. Επίσης, η δραματική μείωση στις λειτουργικές δαπάνες τα έχει φέρει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με κάποια περιφερειακά να απειλούνται με λουκέτο.
Επισημαίνεται ότι, με υπηρεσιακό έγγραφό της τον Απρίλιο του 2010, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας πρότεινε την κατάργηση των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων, κάνοντας αναφορά στο «υψηλό κόστος» λειτουργίας τους. Λίγους μήνες αργότερα, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Αττικής δήλωνε ότι τα Μουσικά Σχολεία πηγαίνουν για κλείσιμο, επειδή «δεν υπάρχουν λεφτά». Πρόσφατα, ο Υφυπουργός Παιδείας δήλωνε ότι υπάρχει πρόθεση για την κάλυψη των κενών, «στα πλαίσια πάντα των δυνατοτήτων μας».
Από όλα τα παραπάνω γίνεται φανερό, ότι το Υπουργείο Παιδείας όχι μόνο δεν στηρίζει και δεν αναβαθμίζει τα σχολεία αυτά αλλά αντίθετα μεθοδεύει την υποβάθμισή τους, τα οδηγεί σε μαρασμό και τελικά σε κατάργηση.
Ως εκ τούτου, οι Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΕΚΜ ζητούν να ενημερωθούν για τον αριθμό των εκπαιδευτικών που υπηρετούν, για τα κενά που υπάρχουν κατά κλάδο και ειδικότητα στα εν λόγω σχολεία καθώς και εάν είναι στις προθέσεις του Υπουργείου να καλύψει τα κενά αυτά.
Επίσης, ζητούν να δημιουργηθεί Ενιαίος Φορέας για τη μετακίνηση των μαθητών, οργανωμένος σε επίπεδο περιφέρειας, υπό την επίβλεψη και τον έλεγχο του Υπουργείου Παιδείας καθώς και να ενημερωθούν για τον τρόπο που θα επιλύσει το Υπουργείο το πρόβλημα σίτισης στα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία της χώρας.
Επιπροσθέτως, ζητούν να δοθεί επιτέλους η δυνατότητα σε πτυχιούχους Ανωτέρων Σχολών Χορού και Δραματικής Τέχνης να προσλαμβάνονται ως καθηγητές πλήρους ωραρίου.
Την ερώτηση συνυπογράφουν οι Βουλευτές Τάσος Κουράκης, Τζένη Βαμβακά, Χρήστος Μαντάς, Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη, Μαρία Κανελλοπούλου, Παναγιώτα Δριτσέλη, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Στέφανος Σαμοΐλης, Λίτσα Αμμανατίδου – Πασχαλίδου, Σοφία Σακοράφα, Γιώργος Βαρεμένος, Σταύρος Κοντονής, Βασίλης Κυριακάκης, Χρήστος Καραγιαννίδης, Απόστολος Αλεξόπουλος, Κώστας Μπάρκας, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Ευγενία Ουζουνίδου, Όλγα Γεροβασίλη, Ευάγγελος Διαμαντόπουλος, Γιάννης Σταθάς, Ρένα Δούρου, Θανάσης Πετράκος, Ηρώ Διώτη, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Χαρά Καφαντάρη, Μαρία Τριανταφύλλου, Ανδρέας Ξανθός, Μαρία Μπόλαρη, Δημήτρης Στρατούλης, Κώστας Ζαχαριάς, Δημήτρης Γάκης, Δημήτρης Κοδέλας, Μαρία Διακάκη, Μιχάλης Κριτσωτάκης, Ιωάννα Γαϊτάνη, Αφροδίτη Σταμπουλή, Ειρήνη Αγαθοπούλου, Μανώλης Γλέζος, Νάντια Βαλαβάνη, Νίκος Βούτσης, Γιάννης Αμανατίδης, Θεανώ Φωτίου, Αθανάσιος Γερμανίδης και Βασίλης Χατζηλάμπρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σημειώστε το σχόλιο σας