Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Ίδρυμα Ρόζα Λούξενμποργκ: Εκδήλωση με θέμα «Ο κίνδυνος του νεοναζισμού στην Ελλάδα και την Ευρώπη

Το Παράρτημα Ελλάδας και το Γραφείο Βρυξελλών του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ διοργανώνουν δημόσια εκδήλωση με τίτλο:

Ο κίνδυνος του νεοναζισμού στην Ελλάδα και την Ευρώπη

Ομιλητές: JürgenSchär (γενικός εισαγγελέας Δρέσδης), Martina Renner (μέλος του Κοινοβουλίου της Θουριγγίας, die Linke), Δημήτρης Σαραφιανός (δικηγόρος), Δημήτρης Ψαρράς (δημοσιογράφος), Νίκος Γιαννόπουλος (Δίκτυο για τα Πολιτικά και τα Κοινωνικά Δικαιώματα).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1/11/2012 και ώρα 17.30-20.00 στο αμφιθέατρο «Κωνσταντίνος Παπαρρηγόπουλος» της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών (Σόλωνος 57, Αθήνα). Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία από και προς τα ελληνικά και τα γερμανικά.


Η εκδήλωση οργανώνεται στο πλαίσιο συνεδρίου του Ιδρύματος με θέμα το νεοναζισμό στην Ελλάδα και την Ευρώπη, που πραγματοποιείται στην Αθήνα, 1–4 Νοεμβρίου, και περιλαμβάνει κλειστές ομάδες εργασίας, επισκέψεις και επαφές.


­­­­­­­­­­­­Το Ελληνικό Παράρτημα του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ, ενός από τους μεγαλύτερους φορείς κοινωνικής ανάλυσης και πολιτικής επιμόρφωσης στη Γερμανία, σκοπεύει να αναλύσει τις δραματικές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και των επιβαλλόμενων μέτρων στην Ελλάδα και να φροντίσει για τη διάδοση των συμπερασμάτων που θα προκύψουν. Προτίθεται, επίσης, να υποστηρίξει τους συντρόφους στον αγώνα τους ενάντια στην πολιτική που επιβάλλει τα σκληρά αυτά μέτρα. Οι εργασίες του Ιδρύματος στην Ελλάδα θα κινηθούν γύρω από τον άξονα της ανταλλαγής εμπειρίας ανάμεσα στη Γερμανία και την Ελλάδα.
Τη χρονιά 2012/2013, το Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ θα επικεντρώσει το ενδιαφέρον του στα εξής θέματα: Η κρίση και οι απαντήσεις της Αριστεράς, Ο νεοναζισμός στην Ελλάδα, Οι επιπτώσεις της ιδιωτικοποίησης των κοινών αγαθών, Ανταλλαγή εμπειρίας ανάμεσα σε πολιτικούς της τοπικής αυτοδιοίκησης, Η κατάσταση των μεταναστών και μεταναστριών στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σημειώστε το σχόλιο σας