Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Αλ. Τσίπρας: «Ξεχείλισε το ποτήρι με τη δίωξη Βαξεβάνη και τη γενική ατιμωρησία»



Ημερομηνία: 29/10/2012
Συγγραφέας: left.gr
«Δεν μπορεί να είναι ανενόχλητοι όσοι φοροδιαφεύγουν, να μην διώκονται όσοι συγκαλύπτουν αυτούς που πιθανώς φοροδιαφεύγουν, αλλά να διώκονται αυτοί που αποκαλύπτουν», τόνισε στις δηλώσεις τους προς του δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή του με την Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Και υπενθυμίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει πρόταση για εξεταστική επιτροπή για το μνημόνιο, πρόσθεσε: «Κάπου την έχει παραχώσει στα συρτάρια του ο Πρόεδρος της Βουλής, ίσως όπως παρομοίως ο κ. Παπακωνσταντίνου και ο κ. Βενιζέλος ξέχασαν στα συρτάρια τους την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ».
 

Ολόκληρη η δήλωση του Αλ. Τσίπρα:

«Είναι προφανές ότι το πολιτικό σύστημα που καταρρέει ψάχνει τρόπο να αντιμετωπίσει τη μεγάλη επιρροή πια που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ελληνική κοινωνία. Όμως είναι μάταιες αυτές οι προσπάθειες. Γιατί το πρόβλημα είναι ο πυρήνας της πολιτικής που έχουν αποφασίσει. Είναι μια πολιτική που καταδικάζει την ελληνική κοινωνία σε αναξιοπρέπεια, καταδικάζει την οικονομία σε καταστροφή και πολύ σύντομα η απάντηση  θα δοθεί από τον ίδιο το λαό.

Θα ήθελα όμως  να επισημάνω - γιατί δεν  μπορώ να το αφήσω ασχολίαστο – ότι η τελευταία εξέλιξη, της δίωξης ενός δημοσιογράφου που αποκάλυψε τη λίστα Λαγκάρντ, σε συνδυασμό με το γενικευμένο αίσθημα ατιμωρησίας που επικρατεί και που αποτελεί συνείδηση για κάθε Έλληνα πολίτη, νομίζω ότι όλα αυτά αποτελούν τη σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι.

Δεν μπορεί στην Ελλάδα, που έχει γονατίσει από αυτή την επίθεση τα τελευταία χρόνια, να είναι ανενόχλητοι όσοι φοροδιαφεύγουν, να μην διώκονται όσοι συγκαλύπτουν αυτούς που πιθανώς φοροδιαφεύγουν, αλλά να διώκονται αυτοί που αποκαλύπτουν.

Και με την ευκαιρία, θα ήθελα να επαναλάβω, εδώ και δύο μήνες έχουμε καταθέσει πρόταση για εξεταστική επιτροπή για το  μνημόνιο. Κάπου την έχει παραχώσει στα συρτάρια του ο Πρόεδρος της Βουλής, ίσως όπως παρομοίως ο κ. Παπακωνσταντίνου και ο κ. Βενιζέλος ξέχασαν στα συρτάρια τους την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ.

Αναρωτιέμαι αν κάποιοι πιστεύουν ότι η δημοκρατία μπορεί να προχωρήσει με τέτοιους τακτικισμούς. Όπως επίσης αναρωτιέμαι, αν έχουν το θράσος αυτοί που επί δύο χρόνια έχουν γονατίσει το λαό και κρύβουν τους  προστατευόμενούς τους από το νόμο και από την φορολογία, αν θα έχουν το θράσος να φέρουν την άλλη εβδομάδα μέτρα 13,5 δισ. ευρώ νέων οριζόντιων περικοπών σε μισθούς και  συντάξεις».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σημειώστε το σχόλιο σας