Κυριακή 4 Μαΐου 2014

ΡΙΖ.Ε.Σ: ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ ΣΕ «ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ»




Η «απόβαση των επενδυτών» στα φυσικά σύνορα του Δήμου μας, το Παραλιακό Μέτωπο, ξεκίνησε! Σχεδιάζεται από την εποχή του Τσοχατζόπουλου  και σήμερα, εκτελείται από τη συγκυβέρνηση  και τους ίδιους τους «επενδυτές»,  με κινήσεις ακριβείας, επιστρατεύοντας  κρίσιμες κρατικές υπηρεσίες και τις κοινοβουλευτικές τους ομάδες.

Το πρώτο βήμα έγινε. ΑΠΟΒΑΛΛΕΤΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ από την Παραλία της  Αναβύσσου,  με την εντολή να γκρεμίσει τις παιδικές χαρές, τα αναψυκτήρια, τα παγκάκια. Η περιοχή μεταβιβάστηκε στην ΕΤΑΔ Α.Ε. με προορισμό το ξεπούλημά της  σε «επενδυτές»,   που θα αναπτύξουν τα μεγαλόπνοα σχέδιά τους.
Το δεύτερο βήμα είναι σε εξέλιξη. Με νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, που «ψήνεται» στη Βουλή,  ρυθμίζονται επενδυτικά σχέδια, που είχαν απορριφθεί γιατί προσέκρουαν στο Σύνταγμα, για κατασκευή τουλάχιστον 100 πολυτελών βιλών, στην παραλία «Πεύκο» στο Λαγονήσι, παραχωρώντας  τον αιγιαλό, την παρακείμενη ζώνη θαλάσσης και φυσικά την παραλιακή έκταση τουλάχιστον 40 στεμμάτων.
Η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ δηλώνει ότι δεν πρόκειται να δεχτούμε την ιδιωτικοποίηση και το δρομολογημένο ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας και του Δημόσιου Κοινόχρηστου Χώρου.
Είμαστε και θα παραμείνουμε  πιστοί στην αδιαπραγμάτευτη αρχή μας ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση και η Τοπική Κοινωνία είναι αυτοί που πρέπει να έχουν τον πρώτο λόγο για την ανάπτυξη, το μέλλον του τόπου μας και τις ζωές μας και όχι «οι αγορές» και κάθε είδους συμφέροντα και συστήματα διαπλοκής.
Διεκδικούμε και απαιτούμε η χρήση και διαχείριση του Παραλιακού Μετώπου να παραμείνει στο Δήμο Σαρωνικού.
Η κρίσιμη αντίστροφη μέτρηση για την ματαίωση των σχεδίων κυβέρνησης και «επενδυτών»  ΤΩΡΑ ξεκινά και θα είμαστε δυναμικά  παρόντες μέχρι τέλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σημειώστε το σχόλιο σας