Τι είναι η ΕΡΤ; Είναι η «Έβδομη Σφραγίδα» του Μπέργκμαν, «Ο Λόγος» τουΝτράγερ, «Η λευκή κορδέλα» του Χάνεκε, «Ο Γάμος της Μαρίας Μπράουν» του Φασμπίντερ, «Το διάφανο δέρμα» του Ρίντλει, «Ο Μεγάλος Λεμπόφσκι» των Κοέν, η «Κάλπικη Λίρα» του Τζαβέλα, «Ο Θίασος» του Αγγελόπουλου.

Είναι το Θέατρο της Δευτέρας, οι δεκάδες παραστάσεις που βλέπαμε παιδιά, τα μαγικά βράδια που πρωτοσυναντηθήκαμε με τον Στρίνμπεργκ, τον Ίψεν, τον Μίλερ, τον Ουίλιαμς, τον Καμπανέλη, τον Κεχαΐδη, τον Διαλεγμένο. Είναι το «Εκείνος κι εκείνος» με τον Μιχαλακόπουλο και τον Διαμαντόπουλο, «Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται», «Ο Συμβολαιογράφος», «Η Αστροφεγγιά», «Η Αναδυομένη», «Ο Πύργος του Ντάουντον».
Είναι η Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της Βιέννης, τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ, οι όπερες, τα άσματα του Θεοδωράκη, του Χατζιδάκι, του Μικρούτσικου, του Σαββόπουλου, του Τσιτσάνη, του Μάρκου, του Ξυδάκη. Είναι το Τρίτο Πρόγραμμα του Μάνου, τα Σχόλια του Τρίτου, η θρυλική Λιλιπούπολη λαέ της Λιλιπούπολης σήκωσε πια παντιέρα, με τον Χαρχούδα δήμαρχο, δεν βλέπεις άσπρη μέρα.
Είναι όλα αυτά που μισούν οι Σαμαράδες, οι Φαήλοι, οι Κεδίκογλου, οι Βορίδηδες και οι Λαζαρίδηδες. Ένας κόσμος ξένος και εχθρικός, γεμάτος επικίνδυνα άνθη, που αν κατά τύχη τα μυρίσουν, θα μεταμορφωθούν αυθωρεί σε Κοκκινοσκουφίτσες. Προς θεού, μακριά από εμάς το κόκκινο, θα μας περάσουν για κομμουνιστάς! Ο κόσμος τους είναι ο Παναγιώταρος που γκαρίζει «έξω οι πούστηδες από το Χυτήριο» και οι θεούσες που μουντζώνουν τον «Τελευταίο Πειρασμό» του Καζαντζάκη και του Σκορσέζε.
Αυτόν τον κόσμο τον μισούν και τον φοβούνται. Γι΄ αυτό κλείνουν την ΕΡΤ, γι' αυτό προσπαθούν να τη φέρουν στα μέτρα τους. Για να μη μολυνθούν οι ψηφοφόροι τους από την κουλτούρα - τα έλεγε κι ο Γκέμπελς: «όταν ακούω κουλτούρα, τραβάω το πιστόλι μου!». Αυτοί δεν τραβάνε πιστόλι, προς το παρόν τουλάχιστον, τραβάνε Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου κι όποιον πάρει ο Χάρος.
Όταν λένε ότι η ΕΡΤ έχει γεμίσει με αριστερούς, εννοούν ότι έχει γεμίσει με ανθρώπους της τέχνης, με επικίνδυνους κουλτουριάρηδες. Αυτούς θέλουν να διώξουν, αυτούς φοβούνται, φοβούνται τον παραγωγό του Τρίτου, που εκεί στα καλά καθούμενα μπορεί να πετάξει έναν Σοπέν, να περνάει από κάτω ο Φαήλος και να τον βρει κατακέφαλα. Μόνο ο Σοπέν τον Φαήλο τον σωπαίν'. Φοβούνται τον παραγωγό του Δεύτερου, που μπορεί να παίξει «τα παιδιά κάτω στον κάμπο κοροϊδεύουν τους αστούς/ πετσοκόβουν τα κεφάλια από εχθρούς κι από δικούς» και να πλημμυρίσουν οι δρόμοι από αίμα.
Ο Κεδίκογλου ανακοίνωσε ότι η νέα ΕΡΤ, η ΝΕΡΙΤ, θα διοικείται από επιτροπή σοφών. Αν είστε σοφός, μη σπεύσετε να βάλετε υποψηφιότητα, η θέση του προέδρου έχει δοθεί αυτοδικαίως στον Στυλιανό Πατακό.