Προεόρτια μεγάλων κοινωνικών αναταράξεων που θα αλλάξουν σύντομα σε βάθος την περιοχή μας και την Ευρώπη, χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης με σημερινές δηλώσεις του στον «Σκάι» τα εκτεταμένα επεισόδια στην Στοκχόλμη την περασμένη εβδομάδα και τα γεγονότα στην Κωνσταντινούπολη και σε άλλες τουρκικές πόλεις.

Ο κ. Λαφαζάνης εκτίμησε ότι «έχουμε εισέλθει σε περίοδο μεγάλων εξεγέρσεων και βλέπουμε πράγματα που οι περισσότεροι δεν ανέμεναν. Στη Σουηδία, πρότυπο, δήθεν, του «κοινωνικού καπιταλισμού», όλες ,σχεδόν, οι πόλεις της γνώρισαν μεγάλες εξεγέρσεις από φτωχούς και μετανάστες».
Στην Τουρκία, πρόσθεσε, που θεωρείτο πρότυπο ισλαμικής χώρας, ξέσπασε και βρίσκεται σε εξέλιξη μια εξαιρετικά μεγάλη κοινωνική εξέγερση, που ξεκίνησε από την Κωνσταντινούπολη και γενικεύθηκε σε πολλές τουρκικές πόλεις και η οποία αντιμετωπίστηκε με πρωτοφανή τρομοκρατία, βία και καταστολή. Την ίδια ώρα, σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, πρωτοφανείς διαδηλώσεις και πορείες εκτυλίσσονται σχεδόν παντού σε όλη την ήπειρο, από την Πορτογαλία και την Ισπανία, ως την Αγγλία και τη Γαλλία.