Κυριακή 28 Απριλίου 2013

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ


Συμπολίτες και Συμπολίτισσες,
Η δημόσια υγεία στην περιοχή μας βρίσκεται ένα βήμα πριν την τελική κατάρρευση. Σε μια περιοχή που πλήττεται και αυτή από τα χαρακτηριστικά των καιρών, τη φτώχεια και την ανεργία, με τη νοσηρότητα και τη θνησιμότητα να αυξάνει, λόγω της γενικότερης ανέχειας και της εξαθλίωσης των συνθηκών ζωής, τα Κέντρα Υγείας και τα ιατρεία του ΙΚΑ εγκαταλείπονται εντελώς στην τύχη τους.
Τα κέντρα Υγείας Nέας Μάκρης, Καπανδριτίου, Λαυρίου και Καλυβίων, ενώ θα έπρεπε να είναι έτοιμα να υποδεχθούν όλους όσους ζούν και εργάζονται στην Ανατολική Αττική και να προσφέρουν δωρεάν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (σε ένα διπλάσιο και πλέον πληθυσμό τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια) ,λειτουργούν τον τελευταίο χρόνο με ελλείψεις σε προσωπικό και γιατρούς, πολλών ειδικοτήτων.

Η μεθοδευμένη σταδιακή αποδυνάμωση τους , σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό, καθώς και η απαξίωση και υποβάθμιση των αναγκών και ωρών λειτουργίας τους εντάσσεται στις γνωστές σκοπιμότητες που κάνουν ξεκάθαρο και στα πιο δύσπιστα μάτια, τη βεβαιότητα του κλεισίματος τους, το αμέσως επόμενο διάστημα. Η έλλειψη Νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική και το επικείμενο κλείσιμο του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα.
Αποκλειστικά υπεύθυνη για την ασφυκτική κατάσταση που δημιουργείται και στην περιοχή μας, είναι η Κυβέρνηση, τα μνημόνια και οι ακολουθούμενες καταστροφικές νεοφιλελεύθερες επιλογές τους, που στόχο έχουν να καταργήσουν τις κοινωνικές παροχές και ότι δυστυχώς απέμεινε, από το Δημόσιο χαρακτήρα τους, υπέρ των συμφερόντων της μεγάλο-ιδιώτευσης γνωστών «επιχειρηματικών» κέντρων», που τα τελευταία χρόνια απειλητικά επισημαίνουν την παρουσία τους και στον τόπο μας (τσιμεντονήσι, ΧΥΤΑ Γραμματικού, Λαγονήσι, ΧΥΤΑ Κερατέα, Βούλα ,Λαύριο,παράκτιο μέτωπο, κ.λπ.)
Το πελατειακό σύστημα πολιτικής των Κυβερνώντων δεν σέβεται τον Πολίτη –Άνθρωπο. Δεν σέβεται την αγωνία του και τις απερίγραπτα δύσκολες στιγμές που βιώνει στην καθημερινότητα του. Η ήδη ζοφερή κατάσταση στο χώρο της Υγείας, εκτρέπεται επικίνδυνα και είναι το αποτέλεσμα μιας ακόμα άλογης, κοντόφθαλμης και στη λογική του κομματικού – πελατειακού κράτους πολιτικής.
Χωρίς προσχήματα διαλύουν τώρα το Ε.Σ.Υ, όσο απέμεινε βέβαια, την ώρα που η κοινωνία το χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε, σήμερα που η ανθρωπιστική κρίση απελπιστικά βαθαίνει.
Η απόφαση της υποβάθμισης και κλεισίματος των Κέντρων Υγείας και των ιατρείων του ΙΚΑ ισοδυναμεί με κοινωνικό έγκλημα και στρέφεται ευθέως κατά της ίδιας της ασφάλειας της ζωής των κατοίκων σε συνδυασμό και, με την υποβάθμιση και την επίθεση που συντελείται και στα υπόλοιπα Δημόσια αγαθά, τα Συνταγματικά – υποτίθεται κατοχυρωμένα- όπως η εκπαίδευση, η συγκοινωνία, η παιδική μέριμνα η παροχή ρεύματος και νερού.
Αγωνιστήκαμε για να λειτουργήσουν τα Κέντρα Υγείας
Θα τους αφήσουμε να τα κλείσουν;
Αυτή τη στιγμή, τώρα, να σημάνει συναγερμός για όλους μας.
Γιατί υπερασπιζόμαστε τα Δημόσια αγαθά, ενάντια στις Ιδιωτικοποιήσεις και την Εμπορευματοποίηση.
Γιατί η Δημόσια Πρωτοβάθμια Υγεία είναι προϋπόθεση για την προστασία των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων.
Γιατί αγωνιζόμαστε να καταργηθεί κάθε πληρωμή για την Υγεία και την Κοινωνική πρόνοια, για κάθε Άνεργο, για κάθε Ανασφάλιστο και Μετανάστη.
Δηλώνουμε αλληλέγγυοι και συντονιζόμαστε με τον αγώνα των εργαζόμενων στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας.
Στηρίζουμε όλους τους συνδικαλιστικούς ,κοινωνικούς, και πολιτιστικούς φορείς αλλά και τους πολίτες που αγωνίζονται, προστατεύοντας το δικαίωμα στη Δημόσια Υγεία.
27/4/2013
Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σημειώστε το σχόλιο σας