Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Η προκήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για το φορολογικό

Φορολογούμενε εργαζόμενε/ εργαζόμενη, άνεργε / άνεργη


Εδώ και δυόμισι χρόνια η ελληνική κοινωνία έχει γίνει το παγκόσμιο πειραματόζωο σε ένα πείραμα διαρκούς φτωχοποίησης των εργαζομένων, των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, των αγροτών και φυσικά των στρατιών ανέργων. Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, με πρωθυπουργό τον κ. Σαμαρά, παίρνει τη σκυτάλη από του προκατόχους της για να φέρει εις πέρας αυτό το πείραμα με θύμα τον ελληνικό λαό, υπό τις ευλογίες της τρόϊκας. Πλέον όμως κανείς δεν μπορεί να τους πιστέψει ότι με αυτή την πολιτική στοχεύουν στη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους, αφού αυτό έχει εκτιναχτεί εξαιτίας της λιτότητας. Όλοι πλέον έχουν αρχίσει και συνειδητοποιούν, κάτι που ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ υπογράμμιζε από την αρχή της κρίσης: Ότι δηλαδή ο στόχος τους δεν είναι άλλος απο την μείωση των μισθών, την κατάργηση κάθε έννοιας εργασιακών σχέσεων και κοινωνικού κράτους και φυσικά το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.


Πριν ένα μήνα ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι «αυτή η Βουλή δεν θα ψηφίσει άλλα μέτρα». Η διάρκεια ενός ψέμματος όμως είναι πολύ μικρή. Ένα μήνα μετά η κυβέρνηση φέρνει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο στοχοποιεί και πάλι αυτούς που μέχρι σήμερα έχουν πληρώσει το τίμημα της κρίσης και αφήνει απέξω όσους έχουν καταφέρει να αντιμετωπίσουν την κρίση ως ευκαιρία για περισσότερα κέρδη.


Η φοροεπιδρομή που υφίσταται σήμερα ο ελληνικός λαός από την τρικομματική, μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά δεν έχει προηγούμενο όχι μόνο στην μεταπολεμική ιστορία της Ελλάδας αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης.Οι κεφαλικοί φόροι, τα «χαράτσια», η κατάργηση των φοροαπαλλαγών των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων, η εκτίναξη του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και η «φοροτιμωρία» όσων έχουν παιδιά, έχουν οδηγήσει τη συντριπτική πλειοψηφία των νοικοκυριών σε απόγνωση και την ελληνική οικονομία σε «αργό θάνατο».


Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το 2012 κληθήκαμε να πληρώσουμε εξαπλάσιους φόρους εισοδήματος σε σχέση με το 2011 για λιγότερα μάλιστα εισοδήματα! Τώρα, με τα καινούρια μέτρα του νέου φορολογικού νομοσχεδίου για το 2013 θα κληθούν να πληρώσουν πάνω από 2,5 δις ευρώ οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι «μικροί» ελεύθεροι επαγγελματίες, οι μικροϊδιοκτήτες ακινήτων και οι μικρές επιχειρήσεις, όταν με το ίδιο νομοσχέδιο προβλέπεται σημαντικότατη μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης για τις μεγάλες ανώνυμες εταιρείες και τους «έχοντες»! Χωρίς φυσικά να περιλαμβάνονται στο ποσό των 2,5 (και πλέον) δις ευρώ τόσο οι προηγούμενοι φόροι-«χαράτσια», καθώς και όλοι εκείνοι οι έμμεσοι φόροι, οι οποίοι εκτοξεύουν τις τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών, απειλώντας την ίδια την επιβίωση ευρύτατων κοινωνικών στρωμάτων.

Μας υποχρεώνουν δηλαδή, ως εργαζόμενους, να πληρώσουμε πολλαπλάσιους φόρους σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, την ίδια στιγμή που λόγω των ακραία νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών η ανεργία έχει εκτοξευτεί σε πρωτοφανή ύψη και τα εισοδήματά μας κατακρημνίζονται στα όρια της απόλυτης εξαθλίωσης.


Απαιτούν πολύ περισσότερα από αυτούς που κερδίζουν λιγότερα. Απαιτούν πολύ περισσότερα από τους μισθωτούς, τους συνταξιούχους, τους αγρότες, τους μικροεπαγγελματίες και τους ανέργους, όταν συνειδητά και σκόπιμα παρέχουν φοροασυλία στους μεγαλοφοροφυγάδες και μειώνουν συνεχώς την φορολόγηση των μεγάλων εταιρικών ομίλων και των πολυεθνικών εταιρειών. Για να αυξήσουν τις φοροαπαλλαγές και τις χαριστικές ρυθμίσεις για τους «έχοντες» καταργούν φοροαπαλλαγές των λαϊκών στρωμάτων. Για να πληρώσουν στο ακέραιο τους δανειστές-τοκογλύφους της χώρας λεηλατούν τα εισοδήματα των πολιτών και προχωρούν σε «κατασχέσεις» των περιουσιών των μικροϊδιοκτητών, μέσω των ποικιλώνυμων «χαρατσιών».


Απέναντι σε αυτή την απαράδεκτη φορολογική πολιτική που αναδιανέμει τον πλούτο προς όφελος των σύγχρονων «ολιγαρχών» οφείλουμε να αντισταθούμε, προκειμένου να επιβιώσουμε: ως πολίτες, ως λαός, ως κοινωνία.


Οφείλουμε να προτάξουμε την ανάγκη για μια ριζική φορολογική μεταρρύθμιση, η οποία με γνώμονα την κοινωνική δικαιοσύνη θα φορολογεί τον πλούτο και θα ενισχύει το λαό.


Αγωνιζόμαστε για να σταματήσει, εδώ και τώρα, η φοροληστεία!


Παλεύουμε για να διαγραφούν τα φορολογικά βάρη των χαμηλών εισοδημάτων και να γίνει κοινωνικά δίκαιη ρύθμιση για τα υπόλοιπα εισοδήματα, που δεν θα θίγει τη δυνατότητα αξιοπρεπούς διαβίωσης των εργαζομένων.


Απαιτούμε να καταγραφεί, επιτέλους, ο συσσωρευμένος πλούτος μέσω του περιουσιολογίου και να φορολογηθεί δίκαια, να φορολογηθεί η πολύ μεγάλη ακίνητη περιουσία, τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων και το εφοπλιστικό κεφάλαιο! Να ενισχυθούν οι φοροελεγκτικοί και οι φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί, ώστε να υπάρξει επιτέλους μάχη ενάντια στη φοροδιαφυγή.


Στον αγώνα αυτό που μας αφορά όλους κανείς δεν είναι μόνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σημειώστε το σχόλιο σας