Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ:Με όλες μας τις δυνάμεις συμβάλλουμε σε δράσεις αντίστασης και αλληλεγγύης

«Είναι ανάγκη όλες οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ να είναι σε θέση μάχης συμβάλλοντας στις δράσεις αντίστασης και αλληλεγγύης, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ μετά τη πρώτη της συνεδρίαση.

Καλεί δε όλους τους φορείς να μεριμνήσουν ώστε να παρθούν άμεσα μέτρα. «Οι μέρες των γιορτών να μην είναι μέρες απελπισίας, κατάθλιψης, απόγνωσης για εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους. Σ’ αυτή την κατεύθυνση η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καλεί όλα τα μέλη να δυναμώσουν τις δομές αλληλεγγύης, τις Οργανώσεις να ανοίξουν πρωτοβουλίες αλληλεγγύης», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:


Στην πρώτη συνεδρίασή της η Γραμματεία της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αντιμετώπισε τρέχοντα ζητήματα πολιτικής και οργανωτικής φύσης.

Στη συζήτηση εντοπίσθηκε η ανάγκη να είναι όλες οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σε θέση μάχης συμβάλλοντας στις δράσεις αντίστασης και αλληλεγγύης. Την περίοδο που η κυβέρνηση Σαμαρά υλοποιεί τα μέτρα του «μνημονίου 3» και την συναποφασισμένη με την τρόικα καταστροφική και απάνθρωπη πολιτική λιτότητας, την περίοδο που η κυβέρνηση επιτίθεται με μανία στα εισοδήματα και την περιουσία του λαού μας οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ χρειάζεται να σταθούν στην πρώτη γραμμή ενάντια στη φοροεπιδρομή, τις απολύσεις στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, τα «χαράτσια», την αύξηση των τιμολογίων ρεύματος και νερού, την αύξηση των εισιτηρίων.

Αποκαλύπτουμε την ουσία αυτής της πολιτικής, τον απάνθρωπο, καταστροφικό και αδιέξοδο χαρακτήρα της, αναδεικνύουμε τον εναλλακτικό ριζοσπαστικό δρόμο της Αριστεράς, δείχνουμε πως μόνο μια κυβέρνηση της Αριστεράς που στηρίζει και στηρίζεται από την κοινωνία μπορεί να δώσει ανάσα, προοπτική, διέξοδο για το λαό και τη χώρα. Όσα σχέδια και αν εξυφαίνονται από τις πολιτικές δυνάμεις του μνημονίου για ανασυγκρότηση του πολιτικού συντηρητικού τόξου με δήθεν «ευρωπαϊκό κόμμα», νέα κόμματα κ.λπ. θα πέσουν στο κενό. Όσο και αν η κυβέρνηση επιχειρεί να κάμψει την αντίσταση και τους αγώνες του λαού επιχειρώντας την υποβάθμιση της Βουλής, χρησιμοποιώντας πρακτικές αντιδημοκρατικής εκτροπής, αξιοποιώντας τις δυνάμεις καταστολής, χρησιμοποιώντας επικοινωνιακή τρομοκρατία σε όσους τολμούν να αντισταθούν, η αγωνιστική απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σε κάθε χώρο και επίπεδο θα ενδυναμώσει τις αντιστάσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα βάλει τέλος στην τεράστια ανθρωπιστική καταστροφή που σπέρνουν οι «μνημονιακές συνταγές». Η ανθρωπιστική κρίση που παίρνει τεράστιες διαστάσεις πρέπει να ανακοπεί. Η στέγη, η τροφή, η υγεία, η παιδεία, η θέρμανση, η ενέργεια είναι αναφαίρετα δικαιώματα και δεν πρέπει να λείψουν από κανέναν πολίτη. Με αντίσταση και κοινωνική αλληλεγγύη παλεύουμε να βάλουμε φραγμό στην πείνα, την έλλειψη φαρμάκων, τη διάλυση της υγείας και της παιδείας.

Καλούμε όλους τους φορείς να μεριμνήσουν ώστε να παρθούν άμεσα μέτρα. Οι μέρες των γιορτών να μην είναι μέρες απελπισίας, κατάθλιψης, απόγνωσης για εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους. Σ’ αυτή την κατεύθυνση η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καλεί όλα τα μέλη να δυναμώσουν τις δομές αλληλεγγύης, τις Οργανώσεις να ανοίξουν πρωτοβουλίες αλληλεγγύης.

Τέλος, η Γραμματεία συζήτησε μια σειρά μέτρα οργανωτικής συγκρότησης (Επιτροπές, οργανωτικό, Νομαρχιακά όργανα κλπ.) του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τα οποία οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν στην πρώτη συνεδρίαση του 2013 και στην συνεδρίαση της Κ.Ε. του Γενάρη. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σημειώστε το σχόλιο σας