Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Γιάννης Δραγασάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει και επιδιώκει μία κυβέρνηση μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας

«Με το πρώτο μνημόνιο καθιερώσαμε μισθούς Βαλκανίων. Με το δεύτερο αποκτήσαμε κοινωνικό κράτος Ανατολικής Ευρώπης. Και με το τρίτο καθιερώνουμε στάτους τριτοκοσμικής χώρας», τόνισε ο Γιάννης Δραγασάκης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, μιλώντας σε συγκέντρωση που πραγματοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Σαρωνικού, την Τετάρτη, 8 Νοεμβρίου, στα Καλύβια, λίγες μόλις ώρες πριν η κυβερνητική τρόικα ψηφίσει με ισχνή πλειοψηφία το Μνημόνιο ΙΙΙ.
Ένα Μνημόνιο, που όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Δραγασάκης «δεν έχει καμία σχέση με τη σωτηρία της χώρας. Είναι μια λαιμητόμος για την κοινωνία, πλήγμα για τη δημοκρατία».
  Και εφόσον τα μέτρα αυτά εφαρμοστούν «θα διώξουν και άλλο κόσμο από τις δουλειές, θα καταστήσουν και άλλους άνεργους, θα οδηγήσουν  και άλλες επιχειρήσεις, σε χρεοκοπία και νοικοκυριά σε εξαθλίωση».
Ο Γιάννης Δραγασάκης επανέλαβε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ για την αντιμετώπιση του χρέους: Αναστολή πληρωμής– Ρήτρα ανάπτυξης – Διαγραφή μέρους του χρέους. Το παραπάνω τρίπτυχο, σημείωσε, είναι από τους βασικούς κανόνες του ίδιου του συστήματος για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους και όχι της Αριστεράς και είναι αδιανόητο να μην το ζητάει η σημερινή Κυβέρνηση.
Όπως υπογράμμισε ο Γιάννης Δραγασάκης, στο σημείο που έχει φτάσει σήμερα η ελληνική κοινωνία, το πρωτεύον είναι να υπάρξει ειδικό πρόγραμμα αντιμετώπισης της ακραίας φτώχειας και ανάπτυξη μέσω επιβίωσης.
Αναφερόμενος στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την ανασυγκρότηση της οικονομίας και της μεταρρύθμισης του κράτους, σημείωσε ότι αυτή στηρίζεται στα εξής παραγωγικά συμπλέγματα: αγροτοδιατροφικό, ενεργειακό, τουριστικό, ναυτιλία, κατασκευαστικό.
Και φυσικά για να γίνουν όλα αυτά χρειάζεται μια νέα κυβέρνηση, η οποία θα πρέπει να  έχει κοινωνική βάση. «Δεν μπορεί να μας βγάλει από τη κρίση  η ελληνική πλουτοκρατία, που το χαρτοφυλάκιό της το έχει στο εξωτερικό και περιμένει να περάσει η κρίση για να επιστρέψει  για ένα νέο κερδοσκοπικό επεισόδιο. Με αυτούς δεν μπορούμε να κάνουμε προκοπή. Ούτε με αυτό το κεφάλαιο που είναι με το ένα πόδι στην παρανομία, τη διαφθορά, το λαθρεμπόριο, τις μίζες. Αυτοί πρέπει να απομονωθούν και να βγει στην επιφάνεια η νόμιμη επιχειρηματικότητα και η καινοτομική δραστηριότητα. Άρα χρειαζόμαστε μια μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία έναν συνασπισμό συμφερόντων, τον κόσμο της εργασίας, τη νέα εργατική τάξη, τον άνεργο, τον εργαζόμενο αγρότη, τον αυτοαπασχολούμενο. Χρειαζόμαστε τον κόσμο της εργασίας και της γνώσης».
Μετά τη ομιλία του Γιάννη Δραγασάκη ακολούθησε δίωρη συζήτηση.
Δείτε στο http://sarwnikos.wordpress.com/ την ομιλία του Γιάννη Δραγασάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σημειώστε το σχόλιο σας