Σάββατο 5 Μαΐου 2012

08/02/2005 η πρόεδρος της ελληνικής βουλής Άννα Ψαρούδα Μπενάκη προς τον τότε νέο πρόεδρο Κάρολο Παπούλια


"ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΥΝ  ΧΑΡΙΝ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ. ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΘΑ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΚΑΘΩΣ ΘΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΤΩΣ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΕΣ ΝΕΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ."


Προφήτεψε το μέλλον; Όχι φυσικά!

Τα σημάδια για το τι θα ακολουθήσει για το μέλλον της Ελλάδας, αλλά και για την Ευρώπη ήταν φανερά. Η παγκοσμιοποίηση έκανε το κεφάλαιο πιο επιθετικό. Σήμερα τα κοινωνικά δικαιώματα αντιμετωπίζονται σαν ένα κόστος και όχι σαν μια αξία.

Το σημερινό κοινωνικό σύστημα.

Δεν μπορεί να αμβλύνει τις κοινωνικές ανισότητες γιατί τις γεννά και βασίζεται σ' αυτές.
Δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα της ανεργίας, γιατί γεννά την ανεργία και χρειάζεται την ανεργία.
Δεν μπορεί να στηρίξει την ισότιμη ανάπτυξη όλων των χωρών, γιατί βασίζεται στην λεηλασία του πλούτου των φτωχών χωρών
Δεν σέβεται την διαφορετικότητα των πολιτισμών και των ανθρώπων γιατί υπακούει σε ένα θεό, το χρήμα και το κέρδος.
            Σήμερα προχωρούν στην πιο κολοσσιαία αναδιανομή του κοινωνικού πλούτου. Αναδιανομή τραγική εις βάρος των εργαζομένων και των συνταξιούχων. Η Ελλάδα παραδόθηκε στις ερπύστριες μιας ισοπεδωτικής Ευρώπης, με την ανοχή και συμμετοχή των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. τυφλά όργανα του ελληνικού και ξένου κεφαλαίου.
            Νομίζω ότι εκείνο που προέχει τώρα είναι η αγωνία για το μέλλον του τόπου. Μια αγωνία που μόνο μέσω της αριστεράς μπορεί να βρει πολιτική διέξοδο. Αρκεί να συμπράξουν οι αριστερές δυνάμεις στο ''ποιος είναι ο εχθρός και ποιος είναι ο στόχος''. Ας αναλογιστεί η ηγεσία της αριστεράς στο σύνολό της τις ιστορικές ευθύνες που της αναλογούν.

ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ σημειώστε το σχόλιο σας