Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Η Ριζοσπαστική Ενότητα Σαρωνικού για την αλλαγή χρήσεων γης στη Σαρωνίδα

Η Ριζοσπαστική Ενότητα Σαρωνικού εκφράζει την πλήρη συμφωνία της με τις αντιρρήσεις και επισημάνσεις που έχουν διατυπωθεί τόσο από τους Συλλόγους και  την  Ομάδα Ενεργών Πολιτών Σαρωνίδας, όσο και από τους κατοίκους  σχετικά με το θέμα του αλλαγής χρήσεων γης στην εντός σχεδίου περιοχής όπως προβλέπεται στην υποβληθείσα από τη Δήμο Σαρωνικού μελέτη.

Θεωρεί ότι ο χειρισμός του όλου θέματος από την Δημοτική Αρχή είναι σε λάθος βάση καθώς η μελέτη εκπονήθηκε χωρίς καμία πληροφόρηση των κατοίκων της Σαρωνίδας, χωρίς να υπάρξει, έστω και εκ των υστέρων, η παραμικρή προηγούμενη διαβούλευση για να ληφθούν υπόψη οι ανάγκες και οι απόψεις των ίδιων των κατοίκων. Ακόμη και η χρονική στιγμή που επιχειρήθηκε να διευθετηθεί ένα τόσο  σοβαρό ζήτημα, που θα επηρεάσει δραστικά την ποιότητα ζωής των πολιτών είναι ατυχής, καθώς οι αλλαγές που προωθούνται, μπορεί να ανοίξουν την όρεξη στους «επερχόμενους επενδυτές» του Παραλιακού Μετώπου για να αποβιβαστούν και στα «ενδότερα»  με υπεραγορές, πολυκαταστήματα, ξενοδοχεία…
Ως προς την ουσία του θέματος, με την υποβληθείσα μελέτη επιχειρείται η δραστική αλλαγή του καθεστώτος των χρήσεων γης στην εντός σχεδίου έκταση της Σαρωνίδας- όπου μέχρι σήμερα ισχύει το καθεστώς της αποκλειστικής κατοικίας- μετατρέποντας έτσι μεγάλο τμήμα της με χρήση «Πολεοδομικού Κέντρου» ή «Γενικής Κατοικίας».  
Την ίδια στιγμή όμως με το προεδρικό διάταγμα του 1998 έχουν ήδη προβλεφθεί εμπορικές και άλλες χρήσεις σε ένα εκτεταμένο μέτωπο της Σαρωνίδας, το οποίο βρίσκεται εκτός του βασικού οικιστικού ιστού και του εντός σχεδίου τμήματός της.
Η Ριζοσπαστική Ενότητα Σαρωνικού συμφωνεί με την άποψη των κατοίκων και φορέων ότι δεν υφίσταται ο παραμικρός λόγος για τη μεταβολή των χρήσεων γης στη εντός σχεδίου περιοχή της Σαρωνίδας και μάλιστα με τις ιδιαιτέρως επιβαρυντικές προβλέψεις, οι οποίες περιέχονται στην παραγγελθείσα από το Δήμο Σαρωνικού μελέτη.
Για αυτό και υποστηρίζει ότι η εκπονηθείσα μελέτη θα πρέπει είτε να τροποποιηθεί στο μεγαλύτερο μέρος της, είτε να αποσυρθεί και να εκπονηθεί νέα, η οποία να ανταποκρίνεται και να αντιστοιχεί στις ανάγκες των κατοίκων της Σαρωνίδας.


1 σχόλιο:

  1. Σαρωνιδα μωρο μου σε αγαπαω.
    Δειτε και τα παρακατω:
    Γεια χαρα.

    O Παναγιωταρος ειπε στις 30 Ιουλιου στη Βουλη οτι θα ψηφισει ναι στο γηπεδο της Αεκ επειδη αναμεσα στα αλλα παραπεμπει στις αλυτρωτες πατριδες.!

    Δειτε επισης τον αρχιτεκτονικο σχεδιασμο στο γηπεδο της Αεκ των ''τειχων της Κων/λης που δεν προκειται να πεσουν''(!!).
    Παραπεμπει ευθεως στον εθνικισμο.
    Μην ξεχναμε.

    Αεκ = αθλητικη ενωση Κων/λης
    Αγια Σοφια= Τα κεντρικα της ορθοδοξιας και ονομα του γηπεδου.
    Εδρευουν στην Κων/λη..

    Γηπεδο με εξωτερικο σχημα Χριστιανικου προσημου &με ''τειχη της Κων/λης που δεν
    προκειται να πεσουν''(!).
    Δικεφαλος αετος στο σημα της Αεκ.
    Και κανα 2 αλλα μικρα.
    Προφανεστατα υπαρχει ροπη σε σαφεστατα φασιστικα προσημα.

    Δεν γινεται επισης να δημιουργειται ενα αρνητικο κλιμα στο γηπεδο για οσους/ες
    δεν πιστευουνε.Και με κινδυνους φυσικα για οσους ειναι εναντιον των θειων.
    Δεν ειναι δυνατον η αριστερα να φασιστικοποιησει μια ομαδα.
    Υπαρχουν κινησεις που μπορουνε να γινουνε.
    Υπαρχουνε πιεσεις και το ξερετε.
    Δεν ειναι δυνατον μετα απο τοσες πορειες,διαδηλωσεις και νεκρους πρωτη κινηση της αριστερας να ειναι να χαρισει μια ομαδα στην Χριστιανοδεξια και το λ.α.ο.ς.
    Η Περιφερεια και ο δημος Ν.φ μπορουν να αντιδρασουν.
    Ας φτιαξει σχεδια ο συριζα του γηπεδου της Αεκ.
    Δεν ειναι δυνατον να ερχεται καποιος και να ζητα λεφτα για να συντηρητικοποιησει
    μια ομαδα.
    Πανω απο ολα η ιδεολογια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ σημειώστε το σχόλιο σας