Για σκανδαλώδες και αντισυνταγματικό ξεπούλημα δασικών εκτάσεων, αρχαιολογικών χώρων, 18.000 μ. αιγιαλού και περιοχών, χαρακτηρισμένων ως περιοχών απολύτου προστασίας, κάνει λόγο η Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, σχολιάζοντας την πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης.
Περιοχές που, όπως σημειώνει, δεν είναι ιδιωτική περιουσία του Δημοσίου, αλλά δημόσια και προστατευόμενη και κατά συνέπεια δεν μπορούν να περιέλθουν στο ΤΑΙΠΕΔ και να εκποιηθούν.
«Η περιβαλλοντική καταστροφή που θα επέλθει είναι τεράστια. Ταυτόχρονα, ακόμη και ο δρόμος θα γίνει ιδιωτικός, ενώ οι επενδυτές θα ελέγχουν κατά βούληση (και έναντι τιμήματος φυσικά) την πρόσβαση στους αρχαιολογικούς χώρους και στη θάλασσα! Στόχος τους είναι να δημιουργηθεί ένα γκέτο πλουσίων, ενώ παράλληλα οι υπόλοιποι πολίτες, με τα βάναυσα μέτρα που τους επιβάλλονται, θα φτωχοποιούνται και θα αποκόπτονται από τις φυσικές ομορφιές του τόπου μας», σημειώνει η ΡΙΚΙΠ ΒΒΒ, υπογραμμίζοντας ότι οι επενδυτές θα έχουν σκανδαλώδεις φορολογικές ελαφρύνσεις και μειωμένα δημοτικά τέλη. «Στην πραγματικότητα, πρόκειται για αποεπένδυση, γιατί, με την ανέγερση κατοικιών, εκατοντάδες εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο θα οδηγηθούν στην απόλυση», αναφέρει χαρακτηριστικά η Ριζοσπαστική Κίνηση και διαμηνύει ότι θα δώσει μάχη για να αποτρέψει και να εμποδίσει τα σχέδια του ΤΑΙΠΕΔ και της Εθνικής Τράπεζας και να αποδώσει το Μικρό Καβούρι ελεύθερο και ανοιχτό σε όλους τους πολίτες της Αττικής.