Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

ΡΙΖ.Ε.Σ.:Ανάκληση της απόφασης μεταγκατάστασης της "Καστελόριζο Α.Ε."


Σχετικά με το ζήτημα της μετεγκατάστασης και λειτουργίας μονάδων ιχθυοκαλλιέργειας  της εταιρείας «ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ Α.Ε.» από τη  θαλάσσια περιοχή της νήσου  Πάτροκλος σε θαλάσσια έκταση του Δήμου Σαρωνικού με απόφαση του πρώην γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Δ. Καλογερόπουλου η Ριζοσπαστική Ενότητα Σαρωνικού, με ανακοίνωσή της  δηλώνει τα εξής:

Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε κάθε προσπάθεια παραποίησης και διαστρέβλωσης της θέλησης της τοπικής κοινωνίας της Παλαιάς Φώκαιας και γενικότερα του Δήμου Σαρωνικού, που έχει ήδη εκφραστεί οριστικά και αμετάκλητα με τις αποφάσεις του Τοπικού Συμβουλίου  της Δημοτικής Κοινότητας Παλαιάς Φώκαιας, της Επιτροπής Ποιότητας του Δήμου Σαρωνικού αλλά και του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.
Η απόφαση του κ. Καλογερόπουλου, διορισμένου πρώην γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, ακυρώνει στην πράξη τον ίδιο τον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς παραβιάζει κατάφωρα  αποφάσεις  των αιρετών οργάνων της αλλά  και την εκπεφρασμένη θέση των πολιτών. Μας προϊδεάζει επίσης για  τον τρόπο υλοποίησης της «fast track ανάπτυξης» που επιφυλάσσουν για το παραλιακό μέτωπο στην περιοχή μας.    
Ζητάμε την άμεση ανάκληση της απόφασης και συμπαρατασσόμαστε στον αγώνα για την ακύρωσή της.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Ανατολικής Αττικής χαιρετίζει την υποψηφιότητα της Ρένας Δούρου

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Ανατολικής Αττικής χαιρετίζει την υποψηφιότητα της συντρόφισσας Ρένας Δούρου για την περιφέρεια Αττικής. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η περιφερειακή παράταξη «Αττική Συνεργασία – Όχι στο Μνημόνιο» με επικεφαλής την Ρένα Δούρου αποτελεί μια ολοκληρωμένη, αριστερή, ριζοσπαστική και ουσιαστική πρόταση έτσι ώστε να αλλάξει σελίδα η Αττική και να οδηγηθεί μακριά από τα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από τη συγκομιδή των σκουπιδιών, τα διόδια και άλλα συναφή.
Καλούμε όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να δώσουν με πάθος και δύναμη τον εκλογικό αυτόν αγώνα που θα οδηγήσει στο ξήλωμα των πολιτικών που γονάτισαν τον λαό και την χώρα.
Ας είναι αυτές οι εκλογές η αρχή του τέλους των μνημονίων, των πολιτικών λιτότητας και των κυβερνήσεων που τις εφαρμόζουν.
Καλό μας Αγώνα.

Τσίπρας: Δημόσιο, ανοιχτό πάρκο το Ελληνικό – Σκάνδαλο από μόνο του το ΤΑΙΠΕΔ

«Τη μάχη για να μετατραπεί το Ελληνικό σε Μητροπολιτικό Πάρκο, ανοιχτό σε όλους και όλες τους πολίτες του ευρύτερου πολεοδομικού συγκροτήματος, δε πρόκειται να την εγκαταλείψουμε. Δεν θα εγκαταλείψουμε τους πολίτες και το όραμα για ποιότητα ζωής», σημείωσε στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος πρόεδρος για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Αλέξη Τσίπρα, ενώ τη σκυτάλη των ομιλιών πήραν η βουλευτής και υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και η βουλευτής Β' Αθήνας, Νάντια Βαλαβάνη.
http://www.avgi.gr/article/1971027/tsipras-dimosio-anoixto-parko-to-elliniko-%E2%80%93-skandalo-apo-mono-tou-to-taiped 

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Σύσκεψη στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Ανατολικής Αττικής ενόψει των περιφερειακών εκλογών


Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου διοργανώθηκε με επιτυχία στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σαρωνικού στα Καλύβια, σύσκεψη στελεχών των οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ Ανατολικής  Αττικής. Στη σύσκεψη, στην οποία παρευρέθησαν και οι 3 βουλευτές του κόμματος στο Υπόλοιπο Αττικής (A.Μητρόπουλος, Γ. Πάντζας και Αθ. Αθανασίου) έγιναν εισηγήσεις από στελέχη του κόμματος που δραστηριοποιούνται στον τομέα της τοπικής αυτοδιοίκησης (Σπύρος Τζόκας, Θόδωρος Γκοτσόπουλος, Ιωάννα Στεργίου και Πέτρος Φιλίππου). Οι ομιλητές επεσήμαναν τη σημασία των περιφερειακών εκλογών, ιδίως στην Περιφέρεια Αττικής, καθώς το αποτέλεσμά τους θα αποτελέσει και πρόκριμα για ευρύτερες πολιτικές εξελίξεις.

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Η Αγγελική Ράπτη υποψήφια δήμαρχος Σαρωνικού της «Ριζοσπαστικής Ενότητας Σαρωνικού» (ΡΙΖ.Ε.Σ.)


Την Αγγελική Ράπτη εξέλεξαν ομόφωνα ως υποψήφια δήμαρχο Σαρωνικού στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές του Μαΐου τα μέλη της δημοτικής παράταξης «Ριζοσπαστική Ενότητα Σαρωνικού» κατά  τη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη, βράδυ στα Καλύβια.
Η υποψήφια δήμαρχος Σαρωνικού ευχαρίστησε θερμά τα μέλη της ΡΙΖ.Ε.Σ. για την εμπιστοσύνη που περιέβαλαν το πρόσωπό της και να ηγηθεί αυτής της συλλογικής προσπάθειας.
«Δέχτηκα αυτήν την πρόκληση, τόνισε η κ. Ράπτη γιατί πιστεύω στον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τον πιο κοντινό στον πολίτη θεσμό, που καθορίζει την καθημερινότητα και την ποιότητα της ζωής του».

Μεγάλη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο "Ακροπόλ": Χρέος μας να νικήσουμε!

Οι εκλογές του Μαΐου είναι οι πιο κρίσιμες στην Ιστορία και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη, επισήμανε ο Αλ. Τσίπρας. Δημοψήφισμα για τα Μνημόνια, την τρόικα, τις απάνθρωπες και καταστροφικές πολιτικές της λιτότητας. Δημοψήφισμα για το αν θα συνεχιστεί η καταστροφή ή όλοι μαζί θα χαράξουμε...http://www.avgi.gr/

ΣΥΡΙΖΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ. Η κοπή πίτας. (video,φωτογραφίες)

Κορυφαία  στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, πολλά μέλη, και φίλοι, παραβρέθηκαν στη κοπή πίτας της Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Σαρωνικού.
Την παράσταση "έκλεψε" η λαμπερή και ζεστή παρουσία της βουλευτίνας και Υποψήφιας για την Περιφέρεια Αττικής Ρένας Δούρου, πού δεν σταμάτησε να ανταποδίδει τις εκδηλώσεις χαράς και συμπάθειας από τους παρευρισκομένους.
Την εκδήλωση άνοιξε ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας ο οποίος όπως και οι επόμενοι, Δούρου, Πάντζας, Μητρόπουλος, Φιλίππου ,Θεωνάς, Σκουρολιάκος και άλλοι ομιλητές στο σύντομο χαιρετισμό τους, επεσήμαναν την ανάγκη αλλαγής πορείας του τόπου και την αισιοδοξία τους ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει το στοίχημα των προσεχών εκλογών σε όλα τα επίπεδα.http://paraktios.gr/Blog/%CE%A6%CE%B5%CE%B2%CF%81%CE%BF%CF%85%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%82-2014/%CE%A3%CE%A5%CE%A1%CE%99%CE%96%CE%91-%CE%A3%CE%91%CE%A1%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%9F%CE%A5-%CE%97-%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%B7-%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%B1%CF%82,-%28video,%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%B5%CF%82%29.aspx

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ : "ΤΡΕΙΣ ΚΑΛΠΕΣ, ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ : ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!"

«Τρεις κάλπες, μια επιλογή: Να νικήσουμε!»: Με Αλ. Τσίπρα, Ρ. Δούρου και Γ. Σακελλαρίδη η κεντρική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ τη Δευτέρα στο Ακροπόλ

Ο ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιεί κεντρική εκδήλωση τη Δευτέρα 17/2/2014 στο Θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ και ώρα 7 μ.μ. με σύνθημα "Τρεις κάλπες, μία επιλογή: Να νικήσουμε!".

ΣΥΡΙΖΑ Σαρωνικού. Η Ενημερωτική εκδήλωση για την Υγεία στην Παλαιά Φώκαια

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου στην Παλαιά Φώκαια από τον ΣΥΡΙΖΑ Σαρωνικού ανοικτή συζήτηση με θέμα την κατάσταση στην δημόσια υγεία και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τον τομέα υγείας.
Η παρουσίαση έγινε από την Αγγελική Ράπτη, γιατρό στο ΕΣΥ και μέλος της Επιτροπής Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ. Παρακολουθείστε αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης.
http://www.youtube.com/watch?v=W1aiJ4Z-90U#t=88

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014


Η Ρένα Δούρου, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφια Περιφερειάρχης Αττικής για τη διαχείριση των απορριμμάτων και Παραλιακό Μέτωπο

Η Ρένα Δούρου, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφια Περιφερειάρχης Αττικής,  με συνέντευξή της στην «Κ.Ε»  παρουσιάζει τις θέσεις της για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Αττική, καθώς και για την «αξιοποίηση» του Παραλιακού Μετώπου που προωθεί η κυβέρνηση.
Σε ότι αφορά στη  διαχείριση των απορριμμάτων η κ. Δούρου τονίζει: «Η δική μας πρόταση είναι ανθρωποκεντρική, με έμφαση στη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της διαχείρισης των απορριμμάτων, στην προστασία του περιβάλλοντος, την αποκέντρωση των δραστηριοτήτων, τη μικρή κλίμακα, την κοινωνική συμμετοχή, την αξιοποίηση του ντόπιου παραγωγικού δυναμικού».
Όσον αφορά στην «αξιοποίηση του αεροδρομίου του Ελληνικού και του παραλιακού μετώπου τονίζει πως πρόκειται για «κλασική περίπτωση ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας. Ουσιαστικά πρόκειται για μια λεηλασία που υπονομεύει ευθέως την ποιότητα ζωής των πολιτών από τη στιγμή που υπονομεύεται με τον τρόπο αυτόν το περιβάλλον», υπογραμμίζοντας πως υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για το παραλιακό, όπως για παράδειγμα η πρόταση του ΕΜΠ.
Αναλυτικά το σχετικό απόσπασμα της συνέντευξης:

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Πρωτογενή πλεονάσματα: για ποιον και για τι;

Λαπατσιώρας Σπύρος

Κατηγορούνται κεντρικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (για παράδειγμα ΔραγασάκηςΜηλιόςΣταθάκης) ότι με τις δηλώσεις τους για το δημόσιο χρέος, το πρωτογενές πλεόνασμα και την έξοδο στις αγορές χρήματος παραλλάσσουν τους στόχους μετασχηματισμού της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας που έχει θέσει ο ΣΥΡΙΖΑ.http://www.avgi.gr/article/1805853/protogeni-pleonasmata-gia-poion-kai-gia-ti-

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Το σχέδιο του Μαξίμου για να «ψαλιδίσει» την αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ

Του Δημήτρη Μπεκιάρη
Τον κίνδυνο της ολοκληρωτικής συντριβής στις επικείμενες ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές αντιμετωπίζουν η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, με τις δημοσκοπικές έρευνες και τους αναλυτές να συμφωνούν στο γεγονός ότι πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει καθαρή πρωτιά, η οποία θα διευρύνεται, όσο συνεχίζεται η μνημονιακή πολιτική και όσο βαθαίνει η κρίση. Σε αυτή τη βάση τα επιτελεία των κομμάτων Σαμαρά – Βενιζέλου σε συνεργασία με τα δομημένα συμφέροντα θέτουν ένα βασικό στόχο: Να μην καταφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση στις επόμενες εθνικές εκλογές, όποτε και αν αυτές διενεργηθούν.