Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Το σχέδιο Διακήρυξης του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ


Δόθηκε στη δημοσιότητα από τη Γραμμετεία του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ το σχέδιο Διακήρυξης.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Γραμματείας "το προσχέδιο διακήρυξης είναι κείμενο εργασίας. Διαμορφώθηκε μετά από συζητήσεις στην Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ. Έχει συμφωνηθεί πως το κείμενο είναι βάση για συζήτηση ωστόσο όπως είναι φυσικό και σ’ αυτό το κείμενο υπάρχουν επιμέρους διαφορετικές προσεγγίσεις και απόψεις. Ήδη έχουν κατατεθεί  διαφορετικές εκδοχές σε μερικά σημεία του κειμένου  οι οποίες κατατέθηκαν στη γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ τις οποίες  θα σας τις διαβιβάσουμε  άμεσα για μια πληρέστερη και ισότιμη παρουσίαση τους μαζί με το κείμενο εργασίας .  Επί όλων  αυτών θα πραγματοποιηθεί δημόσιος διάλογος όπως επίσης θα υπάρξουν και δημόσιες συμβολές συνιστωσών, συλλογικοτήτων, ανοιχτών συνελεύσεων και προσώπων. Με βάση αυτές τις συμβολές θα διαμορφωθεί το τελικό σχέδιο διακήρυξης που θα προταθεί στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη".
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο.

Τι είναι και τι θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ
Ποιοι είμαστε, τι επιδιώκουμε, τι προτείνουμε, τι ζητάμε

1. Προοίμιο

Η ελληνική κοινωνία ζει μια πρωτοφανή σε ένταση και έκταση κρίση, τη χειρότερη που γνώρισε μεταπολιτευτικά. Τα λαϊκά στρώματα έχασαν και εξακολουθούν να χάνουν τα εισοδήματά τους, εργατικά δικαιώματα δεκαετιών ακυρώθηκαν και ακυρώνονται, η κοινωνία αποσυντίθεται, η δην ﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽﷽φσσ την Ευρπωμοκρατία περιστέλλεται, η οικονομία ακολουθεί καθοδικό σπιράλ θανάτου ενώ ο ομαλός τρόπος ζωής όλων μας αποδιαρθρώνεται.

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

ΤΟΠΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ    

Λαύριο 30/10/2012     

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

§  Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ
§  ΕΓΕΙΡΕΤΑΙ ΘΕΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΚΟΨΙΜΟ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ  Κ. ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΚΑΙ Μ. ΚΑΤΣΙΜΗ
§  ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ  ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

Καταγγέλλουμε την ωμή παρέμβαση του εξοβελισμού της παραπάνω εκπομπής, η οποία ήδη είχε πετσοκοφτεί κατά 2 ώρες, επειδή οι δύο εν λόγω δημοσιογράφοι με την ανεξαρτησία γνώμης, που τους διακρίνει, έλεγχαν την εξουσία και τελευταία τον Υπουργό κ. Δένδια.
Σε ποια δημοκρατική χώρα διώκεται η ελευθερία του τύπου, η οποία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη.
Οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι έλεγξαν με παρρησία τον κ. Δένδια με βάση το πόρισμα του εισαγγελέα στο οποίο αναφερόταν ότι υπήρξαν κακουργηματικές πράξεις επίορκων αστυνομικών κατά δημοκρατικών πολιτών, επιβεβαιώνοντας το δημοσίευμα της αγγλικής εφημερίδας Guardian. Η τρικομματική μνημονιακή κυβέρνηση, ο κ. Σαμαράς και ο κ. Δένδιας ας πάρουν μαθήματα ελευθερίας του τύπου από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η ευρωπαϊκή δημοκρατική παράδοση είναι κληρονομιά των ευρωπαϊκών λαών και δεν μπορούν να την καταστρατηγούν τόσο βάναυσα οι κυβερνώντες. Ποιος τους δίνει αυτό το δικαίωμα.
Να υπενθυμίσουμε  ότι ο δημοσιογράφος Κ. Αρβανίτης είχε παρουσιάσει αντικειμενικά το θέμα της χωματερής της Κερατέας και τον νόμιμο αγώνα των κατοίκων της περιοχής μας απέναντι στις προκλητικές, αυθαίρετες και παράνομες ενέργειες ιδιωτών και κρατικών παραγόντων.
Η ανεξάρτητη και ελεύθερη ενημέρωση θα νικήσει.


Καταγγελία Χουντή: Προνομιακή μεταχείριση της Siemens σε βάρος ελληνικής εταιρίας


Ερώτηση - Καταγγελία Ν. Χουντή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Προνομιακή μεταχείριση της Siemens σε βάρος της ελληνικής εταιρίας Ελληνικά Καλώδια, σε μεγάλο διαγωνισμό του ελληνικού δημοσίου καταγγέλλει ο Ν. Χουντής

Ν. Χουντής: «Ευτυχώς, μετά την άφιξη της Κας Μέρκελ στην Ελλάδα, όλα μπαίνουν ξανά σε μια... σειρά»...

http://www.left.gr/article.php?id=11513#.UI-8xr9Yg6s.facebook

«Αλήτες», «ρουφιάνοι» ή δημοσιογράφοι;


Η ήττα των παραδοσιακών ΜΜΕ στην Ελλάδα την τελευταία μνημονιακή τριετία είναι συντριπτική. Το δείχνουν οι υπό κατάρρευση κυκλοφορίες των περισσότερων εφημερίδων και η συντριβή των ποσοστών εμπιστοσύνης στην τηλεοπτική ενημέρωση. Τα στοιχεία είναι αδιάψευστα. Ωστόσο, καμιά έκπληξη...
http://www.topontiki.gr/article/43765/Alites-roufianoi-i-dimosiografoi

Ίδρυμα Ρόζα Λούξενμποργκ: Εκδήλωση με θέμα «Ο κίνδυνος του νεοναζισμού στην Ελλάδα και την Ευρώπη

Το Παράρτημα Ελλάδας και το Γραφείο Βρυξελλών του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ διοργανώνουν δημόσια εκδήλωση με τίτλο:

Ο κίνδυνος του νεοναζισμού στην Ελλάδα και την Ευρώπη

Ομιλητές: JürgenSchär (γενικός εισαγγελέας Δρέσδης), Martina Renner (μέλος του Κοινοβουλίου της Θουριγγίας, die Linke), Δημήτρης Σαραφιανός (δικηγόρος), Δημήτρης Ψαρράς (δημοσιογράφος), Νίκος Γιαννόπουλος (Δίκτυο για τα Πολιτικά και τα Κοινωνικά Δικαιώματα).

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1/11/2012 και ώρα 17.30-20.00 στο αμφιθέατρο «Κωνσταντίνος Παπαρρηγόπουλος» της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών (Σόλωνος 57, Αθήνα). Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία από και προς τα ελληνικά και τα γερμανικά.


Η εκδήλωση οργανώνεται στο πλαίσιο συνεδρίου του Ιδρύματος με θέμα το νεοναζισμό στην Ελλάδα και την Ευρώπη, που πραγματοποιείται στην Αθήνα, 1–4 Νοεμβρίου, και περιλαμβάνει κλειστές ομάδες εργασίας, επισκέψεις και επαφές.


­­­­­­­­­­­­Το Ελληνικό Παράρτημα του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ, ενός από τους μεγαλύτερους φορείς κοινωνικής ανάλυσης και πολιτικής επιμόρφωσης στη Γερμανία, σκοπεύει να αναλύσει τις δραματικές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και των επιβαλλόμενων μέτρων στην Ελλάδα και να φροντίσει για τη διάδοση των συμπερασμάτων που θα προκύψουν. Προτίθεται, επίσης, να υποστηρίξει τους συντρόφους στον αγώνα τους ενάντια στην πολιτική που επιβάλλει τα σκληρά αυτά μέτρα. Οι εργασίες του Ιδρύματος στην Ελλάδα θα κινηθούν γύρω από τον άξονα της ανταλλαγής εμπειρίας ανάμεσα στη Γερμανία και την Ελλάδα.
Τη χρονιά 2012/2013, το Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ θα επικεντρώσει το ενδιαφέρον του στα εξής θέματα: Η κρίση και οι απαντήσεις της Αριστεράς, Ο νεοναζισμός στην Ελλάδα, Οι επιπτώσεις της ιδιωτικοποίησης των κοινών αγαθών, Ανταλλαγή εμπειρίας ανάμεσα σε πολιτικούς της τοπικής αυτοδιοίκησης, Η κατάσταση των μεταναστών και μεταναστριών στην Ελλάδα.

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ:Η ΕΡΤ δεν αποτελεί μαγαζάκι καμιάς κυβέρνησης


Το σχέδιο μετατροπής της Δημόσιας Τηλεόρασης σε προπαγανδιστικό όργανο τρομοκράτησης και χειραγώγησης της μνημονιακής συγκυβέρνησης επιβεβαιώνεται καθημερινά.
Μετά τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα λογοκρισίας και περιθωριοποίησης των δημοσιογράφων που δεν συμμορφώνονται προς τας υποδείξεις, σήμερα το πρωί η διοίκηση της ΕΡΤ   κατέλυσε και τα τελευταία προσχήματα. 
Η απόφασή της για κόψιμο της εκπομπής του Κ. Αρβανίτη και της Μ. Κατσίμη «Πρωινή Ενημέρωση» συνιστά στυγνή κομματική παρέμβαση στη δημόσια τηλεόραση. Η αναφορά των δημοσιογράφων στην υπόθεση του ξυλοδαρμού συλληφθέντων διαδηλωτών που αποκάλυψε η εφημερίδα Guardian και καλύπτει μέχρι σήμερα ο αρμόδιος υπουργός κ. Δένδιας φαίνεται να είναι η αφορμή για αυτήν την απόφαση, που ανασύρει μνήμες άλλων σκοτεινών εποχών.
Η δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση, όμως, δεν αποτελεί μαγαζάκι καμιάς κυβέρνησης και κανενός υπουργού, αλλά ανήκει στον ελληνικό λαό. Αυτός έχει δικαίωμα στην ανεξάρτητη και αντικειμενική ενημέρωση, όσο κι αν αυτό δεν συμβαδίζει με τα συμφέροντα μιας κυβέρνησης που βουλιάζει καθημερινά στην ανυποληψία.
Η απόφαση αυτή πρέπει άμεσα να ανακληθεί, αλλιώς εγείρεται θέμα παραίτησης της διοίκησης της ΕΡΤ.

Η συνέντευξη του Γ. Μηλιού στο περιοδικό Crash




Αναλυτικά το κείμενο της συνέντευξης στο  http://www.left.gr/article.php?id=11378

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ: Συνάντηση Γραμματείας αύριο Τρίτη, 30 Οκτωβρίου

Συνάντηση της Γραμματείας την Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012, στις 7 μ.μ. στο δημαρχείο Αναβύσσου.

Θέματα προς συζήτηση:
  • Λειτουργία των Επιτροπών
  • Οικονομικά

Μαθαίνοντας να ζεις μέρα τη μέρα

Tου Nικου Γ. Ξυδακη



Προσπαθώ να φανταστώ πώς θα είναι η Ελλάδα ύστερα από δέκα χρόνια. Αδύνατον. Μετά πέντε χρόνια; Αδύνατον. Σ’ ένα χρόνο; Οικονομικά θα είναι ακόμη χειρότερα από σήμερα, πολιτικά ή κοινωνικά δεν ξέρω, μόνο φοβάμαι για χειρότερα...

Ρεπορτάζ της Guardian: Η Χρυσή Αυγή έχει παρεισφρήσει στην ελληνική αστυνομία



Ημερομηνία: 27/10/2012
Συγγραφέας: left.gr
«Φόβος και απέχθεια στην Αθήνα». Με αυτό τον τίτλο η βρετανική εφημερίδα The Guardian δημοσιεύει εκτενέστατο ρεπορτάζ για τη Χρυσή Αυγή υποστηρίζοντας ότι «οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές του νέο-ναζιστικού κόμματος είναι η Ελληνική Αστυνομία»...http://www.left.gr/article.php?id=11185

Αλ. Τσίπρας: «Ξεχείλισε το ποτήρι με τη δίωξη Βαξεβάνη και τη γενική ατιμωρησία»



Ημερομηνία: 29/10/2012
Συγγραφέας: left.gr
«Δεν μπορεί να είναι ανενόχλητοι όσοι φοροδιαφεύγουν, να μην διώκονται όσοι συγκαλύπτουν αυτούς που πιθανώς φοροδιαφεύγουν, αλλά να διώκονται αυτοί που αποκαλύπτουν», τόνισε στις δηλώσεις τους προς του δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή του με την Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Και υπενθυμίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει πρόταση για εξεταστική επιτροπή για το μνημόνιο, πρόσθεσε: «Κάπου την έχει παραχώσει στα συρτάρια του ο Πρόεδρος της Βουλής, ίσως όπως παρομοίως ο κ. Παπακωνσταντίνου και ο κ. Βενιζέλος ξέχασαν στα συρτάρια τους την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ».
 

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Η λίστα Λαγκάρντ που δημοσιεύει το HOT DOC



Ημερομηνία: 27/10/2012
Συγγραφέας: left.gr
Το περιοδικό HOT DOC δημοσιεύει σήμερα την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ με τα ονόματα 2.059 Ελλήνων, που φέρονται να έχουν λογαριασμούς στην Τράπεζα HSBC της Ελβετίας. Ήδη άνθρωποι που εμπεριέχονται στη λίστα, έχουν προχωρήσει σε διαψεύσεις, χαρακτηρίζοντας τη λίστα αναξιόπιστη. "Αισχρή κοροΐδία σε έναν λαό που ματώνει" χαρακτηρίζει την υπόθεση της λίστας ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας ότι θα καλέσει τον πρωθυπουργό να τοποθετηθεί.
 

Μη μου τον Ρίτσο τάραττε, πρωθυπουργέ μου


Φέρναν τη ζωή στα δυο στεγνά τους χέρια σαν ποτάμι" έγραφε ο Γιάννης Ρίτσος, πρωθυπουργέ μου.

Φέρναν τη ζωή, όχι τον θάνατο, όχι τη φτωχεια, την πείνα, την εξαθλίωση, την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας. Πρωθυπουργέ μου....

http://many-books.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html


Αλέξης Τσίπρας στο Reuters: Αν επιβληθούν αυτά τα μέτρα θα είναι το τελειωτικό χτύπημα στην ελληνική οικονομία




Συνέντευξη του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξη Τσίπρα, στο πρακτορείο Reuters 

http://www.left.gr/article.php?id=11201


Άριστείδης Μπαλτάς: Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ έρχεται από την Αριστερά όλων των αποχρώσεων


Αναλυτικά η συνέντευξη στο 

 http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=723823


Από την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη προς το Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ - Προσχέδιο Αρχών λειτουργίας στο μεταβατικό στάδιο





Προοίμιο:

 Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ είναι πολιτικός φορέας των δυνάμεων της σύγχρονης ριζοσπαστικής, δημοκρατικής, κινηματικής και οικολογικής Αριστεράς. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ έχει τις ρίζες του στους διαχρονικούς αγώνες του λαού μας ενάντια στην εκμετάλλευση, για ελευθερία, δημοκρατία, εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία, ισότητα, αλληλεγγύη, δικαιοσύνη και κοινωνική προκοπή. Αγώνες ταξικούς, κοινωνικούς, δημοκρατικούς.....



ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ


ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3 ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΕΝΟ

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΟΧΙ στη μνημονιακή πολιτική
ΟΧΙ στα μισαλλόδοξα κηρύγματα των νοσταλγών του φασισμού


Η ιστορία γράφεται μέσα από τους αγώνες που δίνουν οι λαοί. Η 28η Οκτώβρη του 1940 και το έπος της αντίστασης αποτελούν μια τρανή απόδειξη της δύναμης που έχει ο λαός όταν οργανώνεται και παλεύει. Κανένας εχθρός δεν είναι αρκετά δυνατός, καμία δυσκολία δεν είναι ανυπέρβλητη μπροστά στη λαϊκή θέληση που εκφράζεται με συλλογικό, οργανωμένο τρόπο και στην λαϊκή αλληλεγγύη. Σχεδόν τρία χρόνια τώρα οι κοινωνικές εξελίξεις στην Ελλάδα απασχολούν το σύνολο του κόσμου. Η είδηση δεν είναι τα μέτρα και η πολιτική της κυβέρνησης αλλά οι αγώνες που δίνονται από την κοινωνία. Μέσα από αυτούς τους αγώνες οι εργαζόμενοι όλου του κόσμου αντλούν κουράγιο για να δώσουν τις δικές τους μάχες.


Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Επικαιρότητα


  1. Η ελληνική συγκυβέρνηση μερκελιστών αποδεικνύεται από τους πιο πιστούς σύμμαχους των αντιδημοκρατικών σχεδίων για το μέλλον της Ευρώπης. 
Από τις μέχρι σήμερα εργασίες της συνόδου κορυφής προκύπτει ότι παρά τα υπαρκτά ρήγματα που υφίσταται τον τελευταίο καιρό η στρατηγική της κ. Μέρκελ για το μέλλον της Ευρώπης,

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Ανένδοτος o ΣΥΡΙΖΑ για τις αποκρατικοποιήσεις

«Σηκώνει» τους τόνους ο Αλέξης εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση.

Επικαιρότητα


1.    Οι κινητοποιήσεις της επόμενης περιόδου, με μεγάλο σταθμό την πανεργατική απεργία στις 18/10, και η κλιμάκωσή τους, θα δώσουν ένα δυνατό μήνυμα ανατροπής της κυβερνητικής πολιτικής, ένα μήνυμα αντίστασης και ελπίδας.
2.    Η κυβερνητική τακτική του «καλού μαθητή» της στέρει κάθε περιθώριο επί της ουσίας σκληρής διαπραγμάτευσης, και μάλιστα σε μια πολύ κρίσιμη συγκυρία για το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρώπης.  Τις εκβιαστικές απαιτήσεις της τρόικας και τις πρόσκαιρες

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Όλοι και Όλες στη Γενική Απεργία την Πέμπτη 18 Οκτώβρη! Η νίκη θα είναι δική μας!





Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη γενική, πανεργατική απεργία κατά των προωθούμενων μέτρων λιτότητας στις 18 Οκτωβρίου και στην απεργιακή συγκέντρωση, στην Αθήνα, με προσυγκέντρωση στο Μουσείο στις 10:30 το πρωί.

Παρά τις κινητοποιήσεις των συνδικάτων των εργαζομένων στις συγκοινωνίες, τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα λειτουργήσουν έτσι ώστε να διευκολύνουν τους πολίτες να συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση:


Το Μετρό, οι ΗΣΑΠ (ηλεκτρικός) και το Τραμ θα κυκλοφορήσουν κανονικά από τις 09.00 το πρωί (η στάσης εργασίας των εργαζομένων είναι από το πρωί με την έναρξη τις βάρδιας από τις 05.00 έως τις 09.00 π.μ.).
Τα λεωφορεία θα κυκλοφορήσουν από τις 09.00 έως τις 21.00 (η στάσης εργασίας των εργαζομένων έχει προγραμματιστεί από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας).

****************


Δεν θα κυκλοφορήσουν μόνο τα τρόλεϊ καθόλου, λόγω 24ωρης απεργίας των εργαζομένων, καθώς και ο Προαστιακός, λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών στην απεργία.
Τα ταξί δεν θα κυκλοφορήσουν από τις 08.00 έως τις 17.00, λόγω στάσης εργασίας των αυτοκινητιστών.

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Παρατηρητήριο νεοναζιστικής βίας και δραστηριότητας



Παρασκευή 05/10

Με σιδηρολοστούς απειλούσαν οι χρυσαυγίτες στο Φεστιβάλ Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Τρίπολης

Φωνάζοντας "αίμα- τιμή- Χρυσή Αυγή" και εξοπλισμένοι με σιδηρολοστούς και καδρόνια, ομάδα ανηλίκων εμφανίστηκε στο χώρο του φεστιβάλ της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ στην Τρίπολη, καθοδηγούμενη από ενήλικες Χρυσαυγίτες. "Παρακαλούσαν να γίνει επεισόδιο", αναφέρει ο Γ. -αυτόπτης μάρτυρας- "αλλά δεν τους κάναμε τη χάρη".

 Εξαλλοσύνες της Χρυσής Αυγής στη Βουλή

“Εκτός ελέγχου βγήκε η συνεδρίαση στην Ολομέλεια της Βουλής μετά το πρωτοφανές επεισόδιο ανταλλαγής σκληρών εκφράσεων μεταξύ βουλευτών της Χρυσής Αυγής και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Μανιάτη. [...]

Νωρίτερα, ο Ηλίας Κασιδιάρης είχε «επιτεθεί» και στον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Μιχάλη Κωσταράκο με αφορμή τη χθεσινή εισβολή εργαζομένων στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Είπε ότι η χθεσινή εικόνα με τον κ. Κωσταράκο να μιλάει με ντουντούκα είναι ευτελισμός του στρατεύματος και πρόσθεσε ότι σε λίγο θα τον δούμε με μούσια και κοτσίδα. [...]

Από τα πυρά του κ. Κασιδιάρη δεν ξέφυγε ούτε ο κ. Δένδιας τον οποίον αποκάλεσε ανεκδιήγητο Υπουργό ΠΡΟΠΟ, προτείνοντας και το απίστευτο «οι εργαζόμενοι αντί για το υπουργείο Άμυνας θα έπρεπε να εισβάλλουν στη Βουλή», όμως όπως είπε «στη Βουλή δεν μπορούν να μπουν γιατί τη φυλάσσουν 100 διμοιρίες».”

ΣΥΡΙΖΑ Μεταξουργείου-Κεραμεικού για τον αποκλεισμό στο θέατρο Χυτήριο από ομάδες ακροδεξιών

Μετά τον αποκλεισμό στο θέατρο Χυτήριο από ομάδες ακροδεξιών και παραθρησκευτικές οργανώσεις, όπου οι συγκεντρωμένοι τραγουδούσαν την... Υπερμάχω και απειλούσαν τον σκηνοθέτη Λαέρτη Βασιλείου με ρατσιστικά συνθήματα, ο ΣΥΡΙΖΑ Μεταξουργείου-Κεραμεικού έβγαλε ανακοίνωση στην οποία, μεταξύ άλλων αναφέρεται:

“ Τα θρησκευτικά συναισθήματα όλων των πολιτών -τα οποία προφανώς είναι σεβαστά- είναι επικίνδυνο να χρησιμοποιούνται σαν πολιορκητικός κριός ενάντια στην Ανεξαρτησία της Τέχνης και πολύ περισσότερο για να καλλιεργούνται αντιθέσεις ανάμεσα στο λαό.”

Μαζικό το αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Ηράκλειο

 Στους δρόμους κατέβηκαν  οι Ηρακλειώτες διαμαρτυρόμενοι για κάθε μορφή φασισμού.

Περίπου 500 άτομα που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Λιονταριών πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης ενώ το "παρών" έδωσαν φοιτητές, εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων όπως το Εργατικό Κέντρο.


Σάββατο 06/10

Χρυσαυγίτες χτύπησαν δύο μετανάστες στο Λαύριο


Στη Νεάπολη του Λαυρίου σήμερα το μεσημέρι, φορτηγό βαν με καλυμμένες πινακίδες σταμάτησε σε πλυντήριο αυτοκινήτων και από μέσα βγήκαν τουλάχιστον 10 άτομα με μπλούζες της Χρυσής Αυγής. Με λοστάρια χτύπησαν άγρια δύο Πακιστανούς που εργάζονταν εκεί, και προκάλεσαν φθορές στην επιχείρηση. Το ένα από τα δύο θύματα τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο - Μαρτυρία αναγνώστη του Left.gr που βρέθηκε στο νοσοκομείο και κατέγραψε τη στάση 2 αστυνομικών της ασφάλειας που βρίσκονταν μαζί με τον τραυματία. Ευθύνες στην αστυνομία καταλογίζει το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου:

“Ευθύνες βαραίνουν και την αστυνομία, που ενώ έγινε μια δολοφονική επίθεση από συμμορία, με αυτοκίνητο με καλυμμένες πινακίδες, δεν έκανε τίποτα παραπάνω από το να συγκεντρώσει τα στοιχεία από το σημείο του συμβάντος, όταν για να φύγει ένα αυτοκίνητο από το Λαύριο υπάρχουν μόνο δύο δρόμοι και θα μπορούσε κάλλιστα να τους μπλοκάρει και να κάνει τουλάχιστον την προσπάθεια να βρει τους υπεύθυνους της δολοφονικής επίθεσης.”, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή του. [...]
 

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: Σχεδιάζουν προκλήσεις και στα ΑΕΙ

 Ανακατάληψη πανεπιστημιακών χώρων σε όλη τη χώρα, προανήγγειλαν βουλευτές της Χρυσής Αυγής σε μία ακόμη προκλητική συγκέντρωση που έκαναν το απόγευμα του Σαββάτου στον Βόλο. [...]

«Θα γίνουμε ακόμη χειρότεροι από ό,τι πριν τις 17 Ιουνίου. Θα μας βρίσκουν διαρκώς μπροστά τους, να το ξέρουν αυτό», είπε ο βουλευτής Μαγνησίας της Χρυσής Αυγής, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, που σύμφωνα με καταγγελία -την οποία ο ίδιος διέψευσε- πριν από μία εβδομάδα σε ανάλογη συγκέντρωση έδειξε όπλο, ενώ ο βουλευτής Εύβοιας της οργάνωσης, Νίκος Μίχος, σήκωσε τους τόνους και πόλωσε το ήδη δυναμιτισμένο κλίμα της εκδήλωσης αναφερόμενος στις καταλήψεις δημόσιων πανεπιστημιακών χώρων από ομάδες αντιεξουσιαστών.

«Τα πανεπιστήμια έχουν γίνει φυτείες για χασίς, με τους καταληψίες που τους πληρώνει ο ελληνικός λαός. Δεν θα τους κάνουμε το χατίρι. Θα μπούμε εμείς στις καταλήψεις», είπε χαρακτηριστικά.

Παραστρατιωτική οργάνωση δολοφόνων στο κέντρο της Αθήνας


Παρακλάδι της Χρυσής Αυγής η οποία “κάνει πρακτική” πάνω σε μετανάστες πραγματοποιώντας δολοφονικά πογκρόμ, με ανοχή της αστυνομίας και την πλήρη γνώση της ΕΥΠ.

[...] Τα μέλη της Πατριωτικής Πολιτοφυλακής κάνουν συνεχείς εκπαιδεύσεις με όπλα τύπου airsoft και δηλώνουν έτοιμοι να σταθούν μπροστά στους λαθρομετανάστες που «χτυπούν με καλάσνικοφ για 5 και 10 ευρώ». Ακόμα υποστηρίζουν πως κάθε Έλληνας πολίτης θα πρέπει να έχει όπλο στο σπίτι του ώστε να μπορεί να προστατευθεί από πιθανή εισβολή. [...]
 

Αντιφασιστική πορεία στη Θεσσαλονίκη

Κατά τη διάρκεια της πορείας διαμαρτυρίας κατά του φασισμού στη Θεσσαλονίκη προσήχθησαν πάνω από 15 άτομα, παρόλο που δεν υπήρχαν επεισόδια.

Στο κάλεσμα για την πορεία του Αντιφασιστικού Πυρήνας Θεσσαλονίκης αναφερόταν ότι: “[...] Κινούμαστε αντίθετα από τον ακραίο αυθορμητισμό και τασσόμαστε υπέρ μιας πολιτικά οργανωμένης δράσης. Από τη μια δεν αποδεχόμαστε χουλιγκανίστικες πρακτικές -που επικεντρώνονται στη χρήση βίας ως αποκλειστικό μέσο αντίδρασης, αλλά ταυτόχρονα δεν συμμεριζόμαστε την παθητική αντιμετώπιση του φαινομένου με καταγγελίες και μηνύσεις. Για εμάς αντιφασισμός σημαίνει οργάνωση με ταξικά και πολιτικά χαρακτηριστικά.”


Κυριακή, 07/10

Η επίθεση στα γραφεία της ΧΑ και οι απειλές του βουλευτή της

Με αφορμή την επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Άλιμο από αγνώστους, ο βουλευτής της, Ηλίας Παναγιώταρος, δήλωσε:

" Γνωστές άγνωστες, θρασύδειλες κότες, κρατικές "παρακρατικές", κατάφεραν σημαντικό πλήγμα εις βάρος μιας εξώπορτας, μιας εσώπορτας, μιας λεκάνης και ενός νιπτήρα. Η απάντηση μας, στις γειτονιές των Νοτίων Προαστίων και πάσης Ελλάδος. Μη σας τρακάρουμε πουθενά συντρόφια."

Αξίζει να σημειωθεί ότι, τόσο την ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής σχετικά με την επίσκεψη της Α. Μέρκελ, όσο και την είδηση για την επίθεση, τις μεταφέρουν σχεδόν όλα τα διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης· όσον αφορά τη δεύτερη είδηση, όμως, στα περισσότερα δημοσιεύματα δεν αναφέρεται η απειλητική δήλωση του Η. Παναγιώταρου.

 Θύελλα αντιδράσεων για τη Χρυσή Αυγή στη Νέα Υόρκη

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την εμφάνιση οπαδών της Χρυσής Αυγής στη Νέα Υόρκη προγραμματίζονται από διάφορους φορείς, όπως και από το κίνημα Occupy Wall Street.
 
Μετά το δημοσίευμα για τη Χρυσή Αυγή στην εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς», την περασμένη Δευτέρα, την προβολή μιας φωτογραφίας με «Χρυσαυγίτες» στο οίκημα της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων στην Αστόρια και την κινητοποίηση αμερικανοεβραϊκών και ομογενειακών οργανώσεων, δίνεται πλέον στις ΗΠΑ και μια άλλη διάσταση για τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα ενώ οι ομογενείς και οι εκπρόσωποί τους διακηρύσσουν ότι η Χρυσή Αυγή είναι ανεπιθύμητη στη Νέα Υόρκη. [...]
  

Μία επιστολή από ελληνική κοινότητα μεταναστών στη Γερμανία.

 Η Ελληνική Κοινότητα Σβέτζινγκεν Γερμανίας αναφέρει στην επιστολή της:

 “[...] Ακατανόητο για μας τους μετανάστες, το δικαίωμα που δίνεται στους φασίστες της «Χρυσής Αυγής»  παίρνοντας τον νόμο στα χέρια τους, να σκοτώνουν, να ρημάζουν, να βιάζουν και να δέρνουν ανθρώπους στηριζόμενοι στο ρητό: παν μη Έλλην βάρβαρος. [...]

Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε βίαιη και απάνθρωπη πράξη της φασιστικής αυτής οργάνωσης σε βάρος μεταναστών. [...] Καλούμε τον ελληνικό λαό, με μια φωνή να διαχωρίσει την θέση του από την “χρυσή αυγή“ και να μην κλείνει τα ματιά του στις φασιστικές της πράξεις. [...]”

Για την επίσκεψη Μέρκελ

Η Μέρκελ έρχεται στην Αθήνα για να στηρίξει την ετοιμόρροπη κυβέρνηση Σαμαρά, και το αδιέξοδο και εγκληματικό μνημόνιο. Ο ελληνικός λαός θα την υποδεχτεί ειρηνικά και μαζικά, στέλνοντας μήνυμα αντίστασης και δημοκρατίας τόσο στην Ελλάδα όσο και σε ολόκληρη την Ευρώπη και τον κόσμο.
Η Μέρκελ έρχεται για να σώσει το καταστροφικό και εγκληματικό πρόγραμμα του Μνημονίου. Ένα πρόγραμμα που ενώ ακόμα και οι ίδιοι οι εμπνευστές του παραδέχονται ότι είναι αδιέξοδο, επιμένουν εντούτοις στην εφαρμογή του, σε μία εφαρμογή που θα οδηγεί την ελληνική κοινωνία στην απόγνωση. Έρχεται για να στηρίξει τις εγχώριες πολιτικές και οικονομικές ελίτ στον σκληρό πόλεμο που έχουν κηρύξει στους εργαζόμενους, τα δικαιώματά τους, στην αξιοπρεπή διαβίωση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού και τελικά στην ίδια τη δημοκρατία.
Ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να δεχτεί άλλο αυτό το έγκλημα. Η υποδοχή της κα Μέρκελ πρέπει να είναι μαζική, παλλαϊκή και ειρηνική. Να αποτελέσει ισχυρό μήνυμα δημοκρατίας τόσο για το εσωτερικό της Ελλάδας όσο και για ολόκληρη την Ευρώπη. Να αποτελέσει έναυσμα για μια μεγάλη ανατροπή στην Ελλάδα αλλά και αλλαγή πορείας για την Ευρώπη. Να μάθει ολόκληρη η Ευρώπη και όλος ο κόσμος ότι η μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας στέκεται απέναντι στην προοπτική της εθελούσιας αυτοκτονίας που προωθούν σήμερα οι ηγέτες της Ευρώπης και υλοποιεί με ζήλο η συγκυβέρνηση υπό τον κ. Σαμαρά.
Έρχεται να σώσει το διεφθαρμένο, ανυπόληπτο και υποτελές στα συμφέροντά των τραπεζιτών και των φίλους τους πολιτικό σύστημα. Ούτε η ίδια ούτε ο κ. Σαμαράς θα συζητήσουν ζητήματα όπως αυτά του σκανδάλου της Siemens. Δεν πρόκειται να τεθεί ερώτημα για το πότε η γερμανική κυβέρνηση θα δώσει στη δημοσιότητα την απολογία του κ. Χριστοφοράκου στο γερμανικό δικαστήριο, για να δούμε ποιοι ακριβώς ήταν αυτοί που χρηματίστηκαν από τη γερμανική εταιρεία και να πράξει τα δέοντα η δικαιοσύνη.